onsdag 11. januar 2012

GJØR DET I DAG!


Om du vet at du skal dø og bare kan ringe én eneste samtale, hvem ville du ringe til og hva ville du si? og hvorfor gjør du det ikke med en gang?

Da jeg var skoleinspektør i Palo Alto i California, skrev formannen i styret et brev som kom på trykk i lokalavisen. Sønnen hennes, Jim, hadde store problemer på skolen. De trodde han hadde lærevansker og det krevde stor tålmodighet både fra lærere og foreldre. Jim var likevel en lykkelig liten gutt, med et herlig smil som lyste opp i klasserommet. Foreldrene skjønte fort at han hadde størst problemer med de teoretiske fagene. De forsøkte å hjelpe ham til å finne ut hva han var flink i, slik at han kunne gå med hevet hodet.

Da Jim var ferdig med gymnaset, omkom han i en motorsykkelulykke. Etter hans død sendte moren dette brevet til avisen:

I dag har vi begravet vår eneste sønn. Han ble bare tyve år gammel. Han døde brått i en motorsykkelulykke fredag kveld. Jeg skulle ønske jeg visste det da jeg snakket med ham siste gang.
Om jeg bare hadde visst det, ville jeg ha sagt til ham hvor høyt jeg elsket ham og hvor stolt jeg var av ham. Jeg ville tatt meg tid til å huske alt som gjorde oss glad. Jeg ville ha tatt meg tid til å nyte hans smittende latter, smilet hans, den ekte omsorgen han viste for menneskene rundt seg.
Når jeg legger alle de gode egenskapene hans i en vektskål og veier dem opp mot alle de irriterende, som for eksempel at radioen alltid sto for høyt på, at frisyren ikke falt i smak, at det lå skitne sokker under sengen, blir irritasjonsmomentene lettest. Jeg får aldri mulighet til å snakke med Jim om alt det jeg ønsket han skulle høre. Men dere som er foreldre får fremdeles denne muligheten. Snakk til barna deres som om det var siste gangen dere snakket med dem. Siste gangen jeg snakket med Jim, var samme dagen han døde. Han ringte og sa:  «Hei, mamma. Jeg vil bare si at jeg elsker deg. Nå må jeg dra på jobben. Ha det!» Ordene hans vil jeg glede meg over resten av livet.

Om det finnes noen som helst grunnfor Jims død, er det kanskje for å hjelpe andre til å glede seg mer over livet og å hjelpe mennesker, spesielt de som har familie, til å fortelle hva de betyr for hverandre.

Du får kanskje aldri denne muligheten tilbake. Gjør det i dag!
Robert ReasonerIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar