fredag 20. desember 2013

EN JULEREFLEKSJON.

EN JULEREFLEKSJON
Jeg skulle ønske at den medmenneskeligheten,gleden,omsorgen, "jeg ser deg",Juleklemmene som øker i omfang rundt Juletider skulle vart ved, og ikke stoppet opp samtidig med at vi kaster ut Juletreet.Og vi atter lukker oss inn i vår egen lille travle boble av egosentrisk leveførsel.En livsførsel som bare skal gi oss mer.

Hvorfor er vi så flinke til å gi av oss selv i Julen og ikke ellers.Er det fordi vi selv skal gå inn i Julehøytiden med en bedre samvittighet.Det minner litt om skriftingen kirkegjengerne gjorde før i tiden.Fikk de skriftet så ble de plutselig bedre mennesker.
Men det er ikke det vi gjør mellom Jul og nyttår som skaper oss til bedre medmennesker, men det vi gjør resten av året.
Jeg tenker spesielt på de "ensomme" barna som kommer til å få kjenne denne Juleomsorgen som mange barn også får resten av året.
Kan vi ikke stoppe opp og ta oss tid, og virkelig leve hele året.

Jeg reflekterer litt tilbake på min egen situasjon.Vi hadde nybygd stor enebolig og begge jobbet.Inntekten var god.Men så endret situasjonen seg og jeg ble svært syk,og hadde også helseproblemer fra før i skjellet/muskler/ledd.Også min kjære, etter svært mange operasjoner mistet helsen.
Dagene ble iført en drakt av angst istedet for glede.En angst for å holde hverdagen i samme sporet.
Vi orket ikke å leve slik, så vi solgte det nydelige huset vårt for noen år siden og kjøpte oss en part av en ny tomanns bolig...Angsten slapp grepet og vi kunne igjen puste fritt og ta frem gleden noe også de minste merket. De var så enige i at det viktigste var at vi hadde en gledesfyllt, ustressende hverdag,og ikke minst,at vi var sammen....Til alle dere som sliter med økonomien,det er ikke skam å snu i tide. Ungene deres ønsker seg kjærlighet og oppmerksomhet hele året 

1 kommentar:

  1. Hei hei! Kjempe fin blogg du har her :-) Kom over den da jeg søkte etter blogger med dikt.
    Så jeg tenkte å legge igjen en kommentar og invitere deg til og komme innom min blogg hvor jeg også har blogget om blant annet poesi og lyrikk ;-) Her er linken til min blogg: http://ifin.st/2015/04/21/diktkonkurranse/

    SvarSlett